Reizen naar Costa Rica – Plezier, eenzaamheid en koffie

Blog Costa Rica

Costa Rica is de laatste jaren echt op de radar gekomen. Het rustige kleine Caraïbische eiland is een magneet geworden voor Amerikaanse huizenkopers en investeerders in onroerend goed. Misschien is dat wat Costa Rica heeft voortgestuwd om een gewilde vakantiebestemming te worden.

Ticos, de naam die de Costa Ricanen zichzelf geven, houden ervan zich in een klein land te bevinden dat zich vrijwel onder de radar bevindt. De eerste kolonisten op het eiland waren hardwerkende boeren die zich verre hielden van de glitter die elders in Latijns-Amerika te vinden is. Straten en trottoirs in Costa Rica lijken een beetje smaller, en deuropeningen en bedden zijn een beetje korter. De inwoners van Costa Rica houden van de uitdrukking: “Mi pais muy chiquitico,” wat betekent: “Mijn kleine landje.”

Koffie lijkt hier voorrang te hebben op alles. Het product is verweven in het weefsel van Costa Rica sinds de enorme invloed van de koffiebaronnen in de negentiende eeuw. De economen van het eiland houden de koffieprijzen voortdurend in de gaten. Zelfs kinderen doen mee en helpen bij de oogst.

Ironisch genoeg is het moeilijk om een goede kop koffie te vinden in Costa Rica. Het is gewoon een zakelijk feit dat het superieure product wordt geëxporteerd. Bezoekers die een kopje koffie van goede kwaliteit willen, kunnen die krijgen in goede restaurants en chique hotels, en ook in verpakte vorm in souvenirwinkels.

Costa Rica is de juiste plaats voor mensen die op zoek zijn naar schilderachtige stranden. Het grootste deel van de kust is omzoomd met stranden, en ze zijn allemaal openbaar door de wet. Maar de stranden hier zijn niet de stereotiepe Caribische stranden met sprankelend witte stranden. Het zand is donker, afkomstig van vulkanen, en het water is niet kristalblauw en heeft de neiging ruw te zijn.

Malpais aan de centrale Pacifische kust is een van mijn favoriete stranden. Als je van rust en stilte houdt, en van een perfecte plek om te strandkammen en te zonnen, zul je het met me eens zijn. Maar wees voorzichtig met het manoeuvreren over de steile grindweg naar het strand. Punta Uva, aan de Caribische kant, is Costa Rica’s meest ongerepte strand. Het is geïsoleerd en ver weg van de stad. Dominical aan de zuidelijke Pacifische kust is een geweldig strand in een geweldige badplaats.

Costa Rica is een van de beste surfbestemmingen ter wereld. Het warme water van het eiland, de golven het hele jaar door en de twee kusten vormen samen een waar paradijs voor surfers. Veel van de surfers hier zijn hardcore, zoals blijkt uit de surfplanken die ze vanaf de luchthaven dragen. Toch is er op de stranden, die niet overvol zijn, genoeg ruimte voor de niet zo ervaren surfer. Tamarindo, een surfstadje aan de noordkust, is een goede plek voor beginners.

Bovendien hoeven experts niet ver te gaan; de stukken kustlijn ten noorden van Playa Grande en ten zuiden van Playa Negra voldoen aan hun behoeften. Andere topplekken zijn Jaco aan de centrale Stille Oceaan, voor wie graag surft en feest viert, en Puerto Viejo de Talamanca aan de Caribische kant, voor experts die de zwaarste golven ter wereld aankunnen.

Ongeacht de reden voor hun Costa Ricaanse vakantie, zijn de meeste bezoekers overweldigd door de schoonheid van de regenwouden. De beste manier om ze te ervaren is met een gids, om redenen van veiligheid en informatie. Deze jungle meesters zijn vooral bedreven in het spotten van kleine luiaards die aan takken hangen. Costa Ricaanse vakanties zijn eenvoudig en leuk te boeken op het internet.

De beste plaats om uw droom te creëren is bij GoRoddy.Net. Wij zijn een franchise van de nummer 25 verkoper van reizen in Noord-Amerika. Als u wilt dat al uw wensen worden verzorgd, raden wij u de all-inclusive vakantiepakketten van Apple Vacations of Pleasant Holidays aan. Ga gewoon naar GoRoddy.Net [http://www.goroddy.net] en klik op Vakanties. Wanneer de pagina verschijnt, klikt u op het Apple Vacations of Pleasant Vacations icoon. U zult versteld staan van de lage prijzen. Als u liever uw eigen vakantie samenstelt, ga dan naar GoRoddy.Net [http://www.goroddy.net] en klik op Vlucht + Hotel of Vlucht + Auto + Hotel, en u zult op weg zijn naar ontspanning en plezier. We zullen terugkomen met meer bestemmingen voor warm weer.

Products You May Like

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *