Tips voor wie voor het eerst naar Costa Rica reist

Blog Costa Rica

Als je het over Costa Rica hebt met vrienden of kennissen die er nog nooit zijn geweest, dan komen er visioenen op van eindeloos lange zandstranden, vulkanen en exotische wilde dieren. Ja, ze zouden gelijk hebben. “Ligt dat land in Zuid-Amerika?” vroeg een vriend. “Nee, maar het is dichtbij.” antwoordde ik. “Het ligt in Midden-Amerika. Panama, het meest zuidelijke Midden-Amerikaanse land, grenst in het zuiden aan Costa Rica en grenst aan het Zuid-Amerikaanse land Colombia.”

Zoals de meeste Midden-Amerikaanse landen heeft Costa Rica een kustlijn aan zowel de Stille Oceaan als de Caribische Zee. Ons gezin bezocht Playa Bejuco aan de kant van de Stille Oceaan, dat is de langere kustlijn en de stranden daar hebben dat mooie zwarte vulkanische zand.

Reizigers die de koude noordelijke winters willen ontvluchten, vliegen meestal naar San José, de hoofdstad, gelegen in het centrale deel van het land. Liberia, een veel kleinere en meer afgelegen stad in het noorden, is de alternatieve stad waar bezoekers op vliegen. Mocht u besluiten om uw vlucht te boeken om te landen in Liberia, veel van de wegen in dit gebied zijn niet verhard en een voertuig met vierwielaandrijving is de aanbevolen wijze van reizen.

De beste tijd van het jaar om Costa Rica te bezoeken is van januari tot maart. De lokale bevolking zal je vertellen dat het nooit regent in Costa Rica tijdens deze maanden, maar wij hebben verschillende regenbuien meegemaakt tijdens ons verblijf hier. Het mooie is echter dat het ’s nachts regende, wat ons een opluchting bood tegen de 85 procent luchtvochtigheid en de lucht verfriste toen we de volgende ochtend opstonden. Degenen onder u die niet tegen een hoge vochtigheidsgraad in combinatie met temperaturen van 85 tot 95 graden F (30 tot 37 graden C) kunnen, kunnen hun vakantie beter doorbrengen in de hoger gelegen gebieden, in de buurt van San José in het binnenland, dan in de resorts en op de stranden op zeeniveau. De meeste bezoekers willen meestal in de buurt van de oceaan blijven en van de mooie stranden genieten, nietwaar?

De munteenheid hier is de Colone. Er zijn ongeveer 500 Colones voor de Amerikaanse dollar. Amerikaans geld wordt geaccepteerd in de meeste badplaatsen, in winkels, restaurants, hotels en voor taxi- en busdiensten. Wees erop voorbereid, als je in Amerikaanse dollars betaalt, dat bedrijven de bedragen die je verschuldigd bent, in hun voordeel naar boven zullen afronden.

Mijn advies is om wat Amerikaanse dollars bij de hand te houden, maar als
je toevallig langs een bank komt in de gemeenschap waar je bent, wissel dan de Amerikaanse dollars die je van plan bent uit te geven tijdens je verblijf in Costa Rica, om in Colones. Houd er rekening mee dat een aantal winkels en restaurants geen creditcards accepteren; alleen contant geld. In die etablissementen zullen borden hangen met de tekst ‘cash only’.

Een groot aantal Canadezen en Amerikanen bezitten huizen, land en zijn betrokken bij condominiumontwikkelingen in Costa Rica, dus Engels wordt er veel gesproken. In de badplaatsen zul je soms een winkelier, buschauffeur of taxichauffeur tegenkomen, die alleen Spaans spreekt, dus het is een verstandige voorzorgsmaatregel om een paar relevante zinnen te leren om je op weg te helpen. Ik raad je aan om een zakformaat Spaans zinnenboek of woordenboek te kopen of een applicatie programma voor je mobiele telefoon te downloaden van het internet.

Om je te verplaatsen in Costa Rica, moet je beslissen of je van plan bent om het land per voertuig te verkennen of dat je je vakantie in een resort doorbrengt en van daaruit dagtrips maakt. Als uw groep uitgebreid zal reizen naar verschillende delen van het land, dan is het aanbevolen dat u een S.U.V. huurt die aan uw behoeften voldoet. Zoals eerder vermeld, zijn veel van de wegen onverhard en sommige zijn vrij ruw. Het is gebruikelijk dat tijdens het regenseizoen een aantal van de wegen en snelwegen hier weggespoeld worden en herstelwerkzaamheden kunnen maanden duren. Er zijn hier goede wegen, waarvan er één van San José naar de westkust, per auto berijdbaar is. Als u besluit een auto te huren, wees er dan op voorbereid een meerprijs te betalen. Er worden belastingen en andere kosten aangerekend nadat u het voertuig hebt teruggebracht, dus zorg ervoor dat u de totale kosten vraagt en op papier krijgt, voordat u de parkeerplaats verlaat.

Als u besluit om te verblijven in een bestemming terwijl u in het land bent en van plan bent om dagtochten naar verschillende bezienswaardigheden in de buurt te nemen, dan zou ik aanraden gebruik te maken van een pendeldienst. Wij vonden deze vervoersdiensten een probleemloze manier om je te verplaatsen. De chauffeurs waren vriendelijk, maakten extra stops voor ons, zoals een fruitverkoper langs de weg om papaja’s en ananas op te halen, of stopten bij een kruidenierswinkel om wat boodschappen op te halen, enz.

Het nemen van deze pendeldiensten zijn veel minder stressvol dan het huren van uw eigen voertuig als je geen zorgen te maken over het krijgen van verloren, met uw huurauto beschadigd of gebroken in en het betalen van die exorbitante kosten. Zij kosten ook minder dat het nemen van gelijkaardige taxidiensten. Onze groep maakte gebruik van Costa Rica Shuttle Services om onze groep van San Jose naar onze bestemming aan de Pacifische kust en terug naar de luchthaven te brengen.

 

Products You May Like

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *