Wanneer naar Costa Rica?

Blog Costa Rica

Dit hangt veel af van wat je wilt doen, zien en wanneer je kunt reizen. Costa Rica is goed te bezoeken in elke tijd van het jaar. Er zijn voordelen van het hoge droge seizoen, maar sommigen zouden instemmen met het lage regenseizoen. Er zijn een paar plaatsen in het land die het best te zien zijn in een bepaald seizoen vanwege het weer. Het hoogseizoen of het meest populaire toeristenseizoen is de droge periode die begint in november en duurt tot april.

Het maakt niet echt uit wanneer u naar Costa Rica reist, want er zijn altijd genoeg dingen te doen en te zien. Wanneer u de talrijke attracties hier verkent, zult u het moeilijk hebben om te beslissen wat te kiezen of waar te beginnen.

Wat te doen in Costa Rica

In feite vindt u eindeloze mogelijkheden voor activiteiten in Costa Rica met een aantal tours en attracties. Het land is de thuisbasis van een adembenemende uitgestrekte natuur die grenzeloze activiteiten biedt. De belangrijkste attracties hier zijn ongetwijfeld de oneindige stranden en de tropische bossen, maar er zijn nog veel meer avonturen en activiteiten te ontdekken.

Verblijf op de ongerepte prachtige stranden van Costa Rica die zelfs vandaag nog relatief onaangeroerd zijn. Watersporten, ontspanning en zonnebaden kunnen op de zonovergoten stranden volop worden beoefend. Het is niet verrassend om een concentratie van nachtclubs en bars te vinden in en dicht bij de strandgebieden waar toeristen komen om te ontspannen. De dansvloeren pulseren met live muziek en DJ’s. San José in de centrale vallei heeft een zeer bruisend nachtleven.

Als u een liefhebber bent van handwerk kunt u kijken naar de traditionele ambachtslieden in Guaitíl die Chorotega aardewerk maken of naar de houtsnijders uit Sarchí die hardhout uit het regenwoud in verbazingwekkende vormen bewerken. Liefhebbers van de buitenlucht kunnen mountainbikes huren om de bossen te verkennen. Je kunt er een dag mee naar beneden toeren.

Canopy tours en vulkaan kijken zijn opwindende activiteiten. Er zijn verschillende tours georganiseerd voor het voordeel van de reizigers met inbegrip van sensatie rit op gondel of over boomtoppen. Canopy tours zijn erg populair geworden in de afgelopen jaren. Arenal vulkaan is de belangrijkste bestemming om vuur te zien spuwen, lava stromen en rokende rotsen naar beneden rollen, maar Irazú en Poás zijn ook goede locaties.

Surfen in Costa Rica is welbekend en het meer van Arenal met zijn zwoele water en goede windsnelheden biedt een perfecte achtergrond voor windsurfers. Het is mogelijk om materiaal te huren en lessen te nemen. Het land is omgeven door regenwouden die beginnen op een hoogte van 12.000 voet en binnen 70 mijl afdalen naar zeeniveau. Dit heeft wildwater in Costa Rica bevorderd en mensen van alle niveaus kunnen ervan genieten.

Het land heeft talrijke warmwaterbronnen en een paar daarvan hebben plaatsgemaakt voor kuuroorden. Ga naar deze natuurlijke zwembaden om te ontspannen. Met bergen, ravijnen en regenwouden, kunnen watervallen niet ver weg zijn. U kunt ze bekijken vanaf uitkijkplatforms of de bossen in wandelen voor een ontmoeting van dichtbij. Het is gemakkelijk om een amateur vogelaar te worden als je in Costa Rica bent. Ervaar de buitengewone kleuren, verenkleed en roep met gidsen om u te helpen.

Het weer in Costa Rica

Costa Rica is een tropisch land en heeft net als andere landen in de tropen een regen- en een droogseizoen. Het ligt op het noordelijk halfrond maar de namen van de seizoenen zijn omgekeerd met ‘zomer’ beginnend in eind november tot april. Dit komt niet door een groot temperatuurverschil, maar omdat het in deze periode doorgaans droger is. Het regenseizoen duurt van mei tot december. In de maand april valt er niet veel regen, terwijl in september en oktober de meeste regen valt.

Products You May Like

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *