Stranden in Costa Rica

Blog Costa Rica

Denk aan Costa Rica en het enige beeld dat in je opkomt zijn fantastische stranden. Het is de belangrijkste attractie omdat de plaats het hele jaar door warm water heeft en een zeer goede toeristische infrastructuur. Gerangschikt onder een van de beste stranden, Costa Rica heeft ontelbare attracties verspreid over twee kusten. Aangezien bijna tweederde van Costa Rica omgeven is door de zee, heb je vele stranden om uit te kiezen.

Nicoya schiereiland

Het is niet slechts één enkel strand. Nicoya Peninsula is het grootste schiereiland van Costa Rica en heeft vele zalige stranden. Naast strandsteden als Tamarindo en Montezuma, heeft Nicoya ook meer ontspannen en afgelegen stranden aan de Stille Oceaan, zoals Samara, Playas Hermosa, Conchal, Playa Grande en Flamingo.

Manuel Antonio

Manuel Antonio wordt beschouwd als een van de beste stranden van Costa Rica, maar van de wereld. Sluit je ogen en je kunt je de schoonheid voorstellen van een strand met wit zand, hoefijzer baaien, blauw-groen water, en stromende watervallen. Doe wat je wilt zoals duiken, snorkelen, surfen of wandelen. Vergeet niet om in de opwinding te ontspannen omringd door de adembenemend mooie uitzichten.

Playa Dominical

Gelegen op ongeveer 30 mijl ten zuiden van Manuel Antonio National Park, wordt Playa Dominical gerekend tot een van de beste surfstranden van Costa Rica. Je kunt hier veel winkels en surfkampen vinden die aan de vraag voldoen. Echter, als je niet geïnteresseerd bent in surfen zul je nog steeds genieten van het groene landschap hier en ook het nachtleven.

Montezuma

Montezuma, gelegen op de binnenste basis van het schiereiland Nicoya, is een plek voor de meest onderscheidende reizigers van het land. Uitzonderlijke schoonheid van dit pittoreske strand in combinatie met surfers, watervallen en een kans om wilde dieren te zien zijn de belangrijkste attracties hier.

Tortuguero

Aan de Caribische kant van Costa Rica, is Tortuguero geschikt voor eco-toeristen. Je kunt met boomstamkano’s door jungle kanalen varen, een trektocht maken tussen de prachtige vergezichten of zelfs kiezen voor een safari met gids. Een interessant feit is dat van alle bedreigde diersoorten van Costa Rica er 16, zoals zeekoeien, ocelots, groene zeeschildpadden en tapirs, leven in Tortuguero National Park. Na een lange avontuurlijke tocht kun je zeker zijn van een perfect zonnebad aan de stranden.

Playa Tamarindo

De plaats biedt goede eetgelegenheden, winkels en vermaak aan de kust. Echter, als u een budget reiziger bent dan is het misschien duur, maar de schoonheid van de plaats maakt elke uitgave de moeite waard. Op de stranden kunt u grote lederschildpadden zien, naast andere soorten die hier elk jaar komen om eieren te leggen.

Corcovado

Corcovado wordt beschouwd als het juweel in de kroon van Osa Peninsula. Corcovado’s stranden met donker zand en palmbomen zorgen voor een schilderachtig uitzicht. Men moet een boottochtje maken naar Isla Del Cao om te duiken en de oude stenen bollen op het eiland te bekijken.

Mal Pais

De plaats staat bekend om zijn surfcultuur. Als u echter geen surfliefhebber bent, kunt u gaan varen om mantaroggen, dolfijnen en andere diersoorten in de beschermde wateren te zien. U kunt een sprong maken vanaf de Montezuma watervallen, of een 4 uur durende trekking maken die helemaal van het Cabo Blanco Reservaat naar het strand gaat.

Products You May Like

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *